Przepis na Miodówka
Składniki
1 litr spirytusu
500 ml wody
50 dag miodu
250 ml rumu
5 dag kawy naturalnej
500 ml wody
50 dag miodu
250 ml rumu
5 dag kawy naturalnej
Przygotowanie
Miód zrumienić, wlać 250 ml wody, zagotować, zdjąć z ognia, połączyć z naparem z kawy naturalnej, rumem, spirytusem, przelać do butelek, zakorkować i pozostawić na 5-6 tygodni. Następnie przelać przez lejek z wata do butelek, zakorkować.
Ciekawostki...
Przygotowanie miodówki wymaga cierpliwości. Idealny smak jest możliwy do osiągnięcia dopiero po 5-6 tygodniach.
Jakim typem imprezowicza jesteś?
Zobacz, czy Twoi znajomi dobrze czują się w Twoim towarzystwie! Rozwiąż Quiz!
Skomponuj najlepsze drinki we własnym domu. Zaskocz swoich znajomych. Kup profesjonalne artykuły barmańskie!
© 2021 akademiadrinkow.pl All rights reserved